fbpx

Instagram hashtag strategie 2020

Instagram hashtag strategie 2020

We weten allemaal dat hashtags op Instagram voor veel meer bereik en weergaven kunnen zorgen. 

Maar hoeveel mag je er gebruiken? Waar plaats je ze? En welke hashtags moet je eigenlijk gebruiken? 

Je mag 30 hashtags plaatsen op Instagram. Als je een hashtag plaatst is de kans aanwezig dat jouw content via de hashtag gevonden wordt, doe je dit niet is de kans 0. Probeer er dus altijd 15 – 20 te plaatsen. 

Hashtag-strategie 2020: 

5 populaire hashtags (boven de 300.000 tot 1.000.000 miljoen berichten) – ontvang activiteit voor aantal seconden 

5 mid-populaire hashtags (80.000 tot 300.000 berichten) – ontvang activiteit voor een aantal uren

5 niche hashtags – ontvang activiteit voor een aantal maanden

2 branded hashtags – wordt gevonden als merk

🔍 Gebruik de zoekfunctie om erachter te komen hoe populair een hashtag is. Dit zie je aan het aantal posts die op de hashtag geplaatst worden. Hoe meer posts, hoe lager de kans dat jouw post gezien wordt. Probeer dus altijd maximaal 5 ‘populaire’ hashtags te gebruiken. Populaire hashtags zijn ook de hashtags waar de meeste spam uitkomt, spambots zijn hierop getarget.

Vervolgens zoek je de hashtags die ‘mid-populair’ zijn, dit zijn de hashtags waar iets minder berichten op geplaatst worden, maar wel veel naar gezocht wordt. 

Hierna plaats je de hashtags die alleen op jouw niche van toepassing zijn. Het is de bedoeling dat je in deze categorie in de 9 ‘populaire’ posts terechtkomt, wanneer dit lukt zul je er ook een aantal maanden blijven staan. 

Tot slot de hashtags die alleen bij jouw merk passen, zoals #bedrijfsnaam, of leuke acties. 

Het maakt niet uit waar je hashtags plaatst. Caption of comments werkt allebei! Behalve als je een super populaire hashtags gebruikt, plaats ze dan in de caption. Dit omdat op deze hashtags iedere seconde content geplaatst wordt, je wil dus geen tijd verliezen door de hashtags in de comments te plaatsen. 

Verkoop je stoelen? Richt je dan niet op alleen op #stoel, maar op #meubels, #nieuwhuis, #inrichten, #vtwonen. Gebruik de hashtags waar jouw doelgroep op zoekt! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *