fbpx

3 manieren om geld te verdienen met Instagram in 2020

3 manieren om geld te verdienen met Instagram in 2020

Wanneer je een groot aantal volgers begint te verzamelen wordt jouw bereik geld waard. Tot de dag van vandaag zijn er mensen die denken dat er net als bij YouTube een functie verschijnt waardoor je geld krijgt voor je aantal views etc. Dit is niet het geval, Instagram zelf betaald niemand voor hun content. 

Toch zijn er mogelijkheden om geld te verdienen aan jouw bereik op Instagram. Hieronder zal ik 3 manieren belichten. 

  • Campagnes verkopen

Dit is waar Instagram Influencers hun brood mee verdienen, door het verkopen van campagnes aan merken/bedrijven. Wanneer je als influencer een flink aantal volgers verzamelt zullen er in sommige gevallen zelf merken/bedrijven naar jou toe komen om jouw bereik in te zetten voor hun promotie/marketingdoeleinden. Uiteraard geldt: hoe meer volgers/bereik je hebt, hoe meer je kunt vragen. 

Afhankelijk van wat je exact aanbiedt (aantal posts, tijdlijn of story, swipe up functie) kun je met 30.000 volgers rustig €500 – €1500 vragen in ruil voor jouw campagne. Dit is uiteraard slechts een schatting en is volledig afhankelijk van hoeveel waarde jij kan bieden aan het bedrijf/merk. 

Micro Influencing lijkt een blijvende trend te zijn waarbij kleinere influencers (1.000 tot 3.500 volgers) worden ingezet voor marketing/promotie doeleinden. Dit hangt samen met het feit dat grotere accounts vaak veel minder engagement (betrokkenheid; aantal likes en comments) hebben dan micro influencers.

  • Producten/diensten verkopen

Een andere vorm is een product vinden dat aansluit bij jouw volgers (doelgroep). Er zijn talloze prachtige voorbeelden van mensen die uit een hobby een pagina bouwen en daar volgers op verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een make up account, waar je make up artikelen beoordeeld en mensen jouw favoriete make up laat zien. Nadat je een groot aantal volgers hebt verzameld ontwikkel je je eigen make up en verkoop je dit via jouw Instagram pagina. 

  • Pagina verkopen 

Tot slot is er de mogelijkheid om pagina’s op te bouwen (of te kopen) te laten groeien en vervolgens via verschillende platforms te verkopen. Je kan bijvoorbeeld een pagina over auto’s bouwen en vervolgens via een verkoopplatform verkopen aan een automerk/autobedrijf. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *